Kom jij in een duurzame woongroep wonen?

iewan nijmegen

foto: Helene Krol

Iewan is een ecologisch gemeenschappelijk woonproject in het Nijmeegse Lent. We brengen duurzaamheid in de praktijk door bijvoorbeeld stroom op te wekken met zonnepanelen, ons water te hergebruiken door middel van een helofytenfilter en onze wasmachines op regenwater te laten draaien. De constructie van het pand bestaat uit natuurlijke materialen zoals hout, stro en leem. We hebben zelf bijgedragen aan de bouw en zorgen nu ook voor het onderhoud tijdens de maandelijkse klusdagen. Ook doen we andere taken zoals werken in de tuin, PR en rondleidingen geven. Als je hier komt wonen kun je zelf kiezen bij welke werkgroep je gaat.

Iewanners delen veel met elkaar zoals logeerkamers en een werkplaats, maar ook auto’s, fietsen en staafmixers. Grote beslissingen maken we via het consensusmodel tijdens algemene ledenvergaderingen.

Er zijn allerlei woonvormen binnen Iewan zoals gezinswoningen, een- en tweepersoonswoningen en de woongroepen. Met enige regelmaat verhuizen er mensen uit een van de drie woongroepen, en daarvoor zoeken we jou!

woongroep

Lijkt het je leuk om in een Iewan-woongroep te komen wonen, en ben je tussen de 20 en 35 jaar? Kom dan naar speciale infomiddag die twee keer per jaar wordt gehouden waarna je je in kunt schrijven als kandidaatwoongroeper! Na je inschrijving volgt een veto-periode van twee weken. Als alle Iewanners akkoord zijn, kom je in de klapper waaruit we nieuwe bewoners kiezen als er woonruimte vrijkomt. 

Laat hier je mailadres achter, dan laten we je weten wanneer de volgende infomiddag plaatsvindt.