Rondom de Eik

plantdagDe woongemeenschappen Iewan en Eikpunt vormen samen met nog 3 huishoudens de wijk Rondom de Eik. Zij hebben allemaal gemeen dat ze hun eigen woonomgeving en manier van samenleven hebben vormgegeven. De bewoners willen daarom ook graag zorgdragen voor de gemeenschappelijke ruimte in de wijk. Dat doen zij met wijkvereniging Rondom de Eik. De wijkvereniging heeft het beheer van het openbaar groen in de wijk overgenomen van de gemeente. Met hulp van Wouter van Eck is er een beplantingsplan gemaakt, en wordt de wijk nu ingericht, beplant en beheerd volgens de ideeën van permacultuur. De vier uitgangspunten hierbij zijn:

Gastvrijheid voor bewoners en bezoekers

Harde kadastrale grenzen laten we vervagen, door een gezamenlijk ontwerp wordt het qua eigendom behoorlijk versnipperde gebied toch als eenheid ervaren.

Gastvrijheid voor natuur

Natuur hoort bij deze wijk. Bloemrijke bermen, struiken en bomen bieden voedsel en nestgelegenheid aan talrijke insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren.

Eetbaar landschap

We snoepen hier uit onze eigen omgeving. Er ontstaat een ongekend aanbod van fruit, noten, bessen en eetbaar blad en bloemen. We eten met de seizoenen en beperken onze voedselkilometers.

Plekken met een eigen sfeer

Een pleintje, een binnenplaats, een laantje. Verschillende delen van de wijk zijn onderscheidend van elkaar en hebben hun eigen, passende beplanting. Dit versterkt de identiteit van een plek en maakt het leuk om een ommetje door de buurt te maken.

planten rondom de eik

Contact: rondomdeeik@gmail.com

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rondom de Eik

De nieuwsbrief is er voor alle bewoners, maar ook voor andere geïnteresseerden.