Broodgroep Rondom de Eik

Inloggen of Aanmelden viabrood.iewan.nl

Bij gebrek aan een biologische bakker in Lent hebben we met buurtbewoners samen een broodgroep gevormd. Samen brood bestellen is gemakkelijk, goed voor de gemeenschap en het milieu. Bovendien is het goedkoop, want Bakker Arend geeft ons uit sympathie een korting van 20%.

Waarom?

Lokaal: Het is mooi om een lokale ecologische kleine bakker te steunen. Als broodfietser krijg je ook een leuk kijkje in de bakkerij en leer je de mensen van Arend kennen.

Gemakkelijk: Je hoeft niet elke week zelf naar de bakker te fietsen. Je kunt makkelijk online bestellen.

Ecologisch: Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk door ritjes te besparen, minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, en natuurlijk door brood te kopen van een bakker die ecologisch werkt.

Sociaal: Met de gezamenlijke korting is het biologisch brood betaalbaarder voor iedereen. Samen maken we het mogelijk dat wijkbewoners die anders niet makkelijk naar de bakker kunnen, hun brood nu vrijwel aan huis kunnen krijgen.

 

 

HOE WERKT DE BROODGROEP?

Bestellen

Er wordt 1 keer in de week brood gehaald, op vrijdagochtend.

Het bestelde brood is af te halen in de broodbak die onder het afdak staat bij de entree van De Kleine Wiel.

Bestellen doe je via de broodsite: http://brood.iewan.nl/

De bestelling moet binnen zijn voor woensdagavond.

Op de besteldagen kun je een herinnering ontvangen per e-mail.

 

Ophalen

De bestelling ophalen doen we zelf, en we verdelen dit over de broodfietsers middels het broodrooster op http://brood.iewan.nl/broodrooster

Broodfietsen doe je naar je eigen kunnen. Is het voor jou fysiek of qua tijd niet mogelijk, dan kun je wel gewoon bestellen. Kun je wel broodfietsen, dan wordt er van je verwacht dat je dit regelmatig doet. Hoe meer broodfietsers we hebben, hoe minder vaak je hoeft te fietsen!

Voor je broodrit ontvang je per mail de complete broodbestelling. Het is handig om deze mee te nemen (op je smartphone of een briefje) om de bestelling te kunnen controleren.

Je kunt gebruik maken van de bakfiets van Ilse & Stefan. Deze staat aan de achterkant van de Ger (Eikpunt). Informeer bij je broodgenoten waar je de sleutel kunt vinden.

Ophalen kan bij Arend achterom. De achterdeur is open, je kunt gewoon binnenlopen. De bestellingen staan meestal klaar in een bak of in het rek achter de winkelruimte.

Als er iets ontbreekt dan kan dat nog aangevuld worden. Soms is er te weinig van een bepaald brood en wordt er iets anders mee gegeven, meestal is dat prima. Let op: Manon heeft een allergische reactie op sesam, dus voor haar moet een naturel speltbrood ook echt naturel zijn.

Arend is open vanaf 8:00 uur, maar bij voorkeur afhalen na 9:00 uur.

Zorg dat het brood er is voor 12:00 uur.

Doe het brood in de broodbak onder het afdak van De Kleine Wiel. Je kunt deze bak eventueel ook gebruiken om het brood in te vervoeren.

 

Afhalen

Je kunt zelf je bestelling uit de broodbak halen. Je dient zelf je bestelling te onthouden en je broden te herkennen. Op de broodsite kun je bij Laatste Bestelling deze makkelijk terug vinden: http://brood.iewan.nl/bestellingen

 

Ritjes ruilen

Via http://brood.iewan.nl/broodrooster kun je ook ritjes ruilen en evt leegstaande ritjes vullen.

Als je een rit ruilt, doe dat dan via het broodrooster zodat de vervangende fietser de bestelling ontvangt per mail, maar stem het eerst onderling even af. Een bericht aan iedereen van de broodgroep kun je sturen aan: broodrooster@iewan.nl.

 

Betalen

Maandelijks ontvang je via email een rekening voor de voorbije maand. Voldoe de betaling aub direct ovv de gevraagde informatie. Dit is van belang voor het kunnen voeren van de boekhouding. Doe je dit niet zoals gevraagd dan gaat daar aanzienlijk meer tijd in zitten.

We krijgen 20% korting op de reguliere prijs van de broden. Daarvan wordt 5% gereserveerd voor de hosting van de broodsite en het repareren/vervangen van de bakfiets en de broodbak.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via: http://brood.iewan.nl/.

Heb je een gebruikersnaam/wachtwoord aangemaakt log dan in en pas je profiel aan. Geef hier ook aan als je beschikbaar bent om te fietsen.